Ce activități, serbări și festivități școlare au loc în timpul unui an școlar?

Serbările și evenimentele școlare sunt o modalitate de a menține interesul academic, de a dezvolta programe artistice, de a lucra în echipă și de a controla emoțiile și presiunea momentului. De obicei cerem ajutorul părinților la realizarea costumelor sau a unor elemente de recuzită.

  1. Septembrie – luna evaluărilor inițiale, a diagnozelor și prognozelor în învățarea personalizată; luna stabilirii obiectivelor pentru fiecare clasă, a sistemelor de motivație, a regulilor clasei; luna fixării sistemelor de comunicare cu părinții – sedinta de inceput de an;
  2. Octombrie ”Ziua Recoltei” – un eveniment pentru copiii si parintii gradinitei, ce presupune sarbatorirea recoltei toamnei in curtea gradinitei , activitati specific.
  3. Noiembrie – ”Sankt Martin ” – eveniment destinat atat celor mari cat si celor mici; pregatim lampioane si biscuiti si cantam impreuna, in curtea gradinitei, cantecele de Sankt Martin;
  4. Octombrie-Noiembrie – lunile întâlnirilor individuale cu părinții.
  5. Decembrie – ”Târgul de ornamente festive de iarnă” și Expoziția de iarnă – un eveniment artistic de tip ”expoziție”, cu ornamente confectionate de copii.
  6. Februarie – Luna părinților: părinții conduc ore la clasă, în programul de dimineață sau după-amiază, pe o temă aleasă de fiecare (câte un părinte/zi). Tot in aceasta luna organizam “Ziua Portilor deschise” permitand accesul parintilor si copiilor in gradinita in vederea inscrierii la unul dintre programele disponibile.
  7. Martie – marcam ziua mamei alaturi de copii si mamici – o activitate ce implica jocuri de conectare și povestire intre mamele din gradinita si copii.
  8. Iunie – Serbarile de vara.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *